Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu
Czytali temat:
Anna Kowalska Asia P. paulina paulina Paulina Jarek Żochowscy (3696 niezalogowanych)
812 Posty

(optimus reaktywacja)
Maniak
Nie warto sie oburzac, ze ktos chce zarobic. Temat stary jak emigracja do N. Z tym, ze zawsze slyszlem o "ukladzie" na ca.20000 K i sprzedazy za rownowartosc 1 miecha przychodow.
7000 dochodow to slaby interes, jednak dla kogos kto dopiero przyjechal moze byc na wage zlota. Laska za miech lub 2 ogarnie jeszcze kika prac i bedzie miala 15K a to pozwoli juz zyc.

Dziwi mnie jedynie, ze ktos zyl tu z 7 domkow.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
1319 Postów
zdzicho dobry
(powiatowy myśliciel)
Maniak
to kupuj te domki retier1

dla całej rodziny najlepiej ,, bo po co będą biedacy się marnować i siedzieć

niech lepiej zapie//rdalają

a pieniądze -- nie są ważne

ważne że praca jest !!! HURRRRRAAAA !!!!

typowe myślenie komunistyczne
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
2840 Postów
iksiński igrek
(retier1)
Maniak
nie wypiłeś kawy powiatowy...czy może przedawkowałeś
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
1189 Postów

(Izzy)
Maniak
powiatowy myśliciel napisał:
to kupuj te domki retier1

dla całej rodziny najlepiej ,, bo po co będą biedacy się marnować i siedzieć

niech lepiej zapie//rdalają

a pieniądze -- nie są ważne

ważne że praca jest !!! HURRRRRAAAA !!!!

typowe myślenie komunistyczne

co ty byś zrobił bez znajomości języka rozumie ,że aplikował byś na prezesa -zrozum ,że to są zajęcia przejściowe
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
670 Postów
Dorota K..
(Jasna)
Wyjadacz
Izzy napisał:
Jasna napisał:
To tak, jakbyś się zwalniała z pracy i żądała od następcy by Ci zapłacił za wolny etat...

Jeszcze chwila a będą ogłoszenia: inżynier w oli&gas sprzeda etat.. itp. Idąc tym tropem to pracę będą mieć Ci, których na to stać, a nie ci którzy coś umieją.
No proszę Cię!!

98 % kobiet w Norwegi sprząta i znam kilka dziewczyn więc nie mów mi,że o tą pracę łatwo bo jest tak ,że nie raz muszą zjeżdżać do polski bo mają zastój

Trochę nisko cenisz polki Izzi twierdząc, że 98% z nich to sprzątaczki..
Ja tu poznałam już trochę i tylko jedna pracuje w tej branży i do tego legalnie. Choć owszem część z nich na początek brała co popadnie, bo jakoś zacząć trzeba, ale nie jest to 98%!!
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
16 Postów

(HomoDelphinus)
Wiking
Izzy napisał:
retier1 napisał:
a co do retier1 to piszesz farmazony o głodówce itd. braku pieniędzy i nędzy

ty się zastanów w jakim ty kraju przebywasz -- bo tu nawet alkoholik nic nie robiąc ma lepiej niż ten co sprząta te shu///jałe domki za takie marne pieniążki

trochę więcej samooceny ludzie !!!!

nie rozśmieszaj mnie powiatowy
z twoją mądrością na pewno nie siedziałbym tu

każdy pracuje na swój kawałek jak potrafi

no dokładnie jeśli taka zona przyjeżdża do męża to lepiej jakoś mu pomóc w utrzymaniu rodziny a nie traktować jak płatnika

I psuc rynek bo mezowi trzeba pomoc za wszelka cene?? Typowe myslenie nie wybiegajace dalej niz jeden zakret.. sami wszystko zniszczycie (oplacalnosc rynku pracy)..nawet nie bedzie musial wam nikt w tym pomagac..Koltunerio..
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1319 Postów
zdzicho dobry
(powiatowy myśliciel)
Maniak
sam nie kupisz retier1

ale komuś piszesz że to luxus

nie jeden przyjeżdża do pracy tutaj ale nie od razu rzuca się na cokolwiek

nie dziw że ktoś sprzedaje ten układ bo z tego po prostu nie da się żyć

gdyby każdy myślał w ten sposób że 6000-7000 to szczyt zarobków to już wolę w Polsce siedzieć i nigdzie się nie ośmieszać
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
1319 Postów
zdzicho dobry
(powiatowy myśliciel)
Maniak
ty też Izzy widzę że wszystko ci jedno

tak są zajęcia przejściowe ale w Norwegii obowiązują taryfy płac minimalne do których by warto zajrzeć przed rozpoczęciem pracy
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-2  
Odpowiedz   Cytuj
1209 Postów
Makaryna kowalska
(Makaryna)
Maniak
Izzy napisał:
Makaryna napisał:
A ja sie zastanawiam, czy ludzie mieszkajacy w tychze domkach nie maja nic do powiedzenia ?!
Czy to taka sprzedaz wiazana razem z wlascicielami
I czy jest jakas gwarancja, ze kobieta zaplaci te 12000 i bedzie miala te domki?
Cos to kiepski interes

chyba się zagalopowałaś oni raczej chcą mieć czysto i wbijają w to kto to zrobi byle tanio

No, moze i masz racje.... Ale, jak to mowia: kazdy sadzi wedlug siebie
Ja bym na to nie poszla.... W koncu rozni sa ludzie, do jednych ma sie zaufanie, do drugich nie
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
1189 Postów

(Izzy)
Maniak
ty też Izzy widzę że wszystko ci jedno

tak są zajęcia przejściowe ale w Norwegii obowiązują taryfy płac minimalne do których by warto zajrzeć przed rozpoczęciem pracy

tak samo jak w poście wyżej ktoś wam coś psuje a nikt nie powiedział ile tam jest tego sprzątania może raz w miesiącu mi nie jest wszystko jedno bo ja jestem w pl i raczej nie zamienie się na sprzątanie domków ale nigdy nie mów nigdy
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok